Ασφαλεια επιχειρησεων: Tι προσεχουν οι νεοι επιχειρηματιες;

Ένα σημαντικό κομμάτι για μια επιτυχημένη επιχείρηση είναι να έχει συμπεριλάβει στα πλάνα της το χειρότερο δυνατό σενάριο. Δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε ποιο θα είναι το μέλλον μιας επιχείρησης, επομένως οι εν δυνάμει επιχειρηματίες είναι προτιμότερο να προετοιμάζονται για οποιοδήποτε ενδεχόμενο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει προνοούμε πάντα για την ασφάλεια της επιχείρησής μας.

Ποιους παράγοντες πρέπει όμως να εξετάζετε όταν  σκέφτεστε να προχωρήσετε στην ασφάλεια της επιχείρησής σας;

Eννέα επιχειρηματίες από το Συμβούλιο Νέων Επιχειρηματιών (YEC) παρέθεσαν τη δική τους γνώμη, μιλώντας στο business.com.

1. Τα οφέλη να υπερτερούν του κόστους

«Η ασφάλιση θα πρέπει να αντιμετωπίζεται όπως και κάθε άλλη επιχειρηματική απόφαση: Το όφελος πρέπει να αντισταθμίζει το κόστος. Προσωπικά πιστεύω ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να συμπεριλάβουν στα πλάνα τους την ασφάλιση. Οι εργοδότες μπορούν να βρεθούν υπόλογοι για τις πράξεις των υπαλλήλων τους. Διότι ενώ οι εργοδότες μπορεί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί προκειμένου να αποφύγουν συγκεκριμένα περιστατικά, οι υπάλληλοι μπορεί να μην είναι. Χωρίς την κατάλληλη ασφάλιση, ένα μεμονωμένο γεγονός μπορεί να καταστρέψει την οικονομική θέση μιας εταιρείας» – Matthew Podolsky, Florida Lawyers P.A.

2. Οι παράγοντες κινδύνου

«Η ασφάλιση των επιχειρήσεων είναι η μόνη δαπάνη που οι περισσότερες επιχειρήσεις δεν συνειδητοποιούν ότι είναι μείζονος σημασίας. Στην πραγματικότητα, εάν δεν προχωρήσουν σε αυτή τη δαπάνη, οι επιχειρήσεις κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν ακόμη μεγαλύτερες απώλειες. Αυτό διότι κάθε επιχείρηση, ανεξαρτήτως μεγέθους ή επιπέδου, μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με κάποιου είδους κρίση.

Συνεπώς θα πρέπει να επενδύσετε σε μια αξιόπιστη ασφάλεια επιχείρησης στην απαρχή των εργασιών της» – David Ehrenberg, Χρηματοπιστωτικές Υπηρεσίες.

3. Τα σχέδια ανάπτυξης

«Εάν η επιχείρησή σας βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο η ασφάλιση αποτελεί δέλεαρ, καθώς σε περίπτωση αποτυχίας έχετε πολλά να χάσετε. Ωστόσο, το να παραμείνετε υπομονετικοί μέχρι να έχετε μεγαλύτερα κέρδη ίσως να είναι μια καλύτερη στρατηγική. Αν αποκτήσετε μια δαπανηρή ασφάλεια από πολύ νωρίς, μπορεί να περιορίσετε σε μεγάλο βαθμό την ικανότητά της να προσλάβετε νέα μέλη στην ομάδα ή να κυνηγήσετε νέα projects – Bryce Welker, Accounting Institute for Success.

4.«Μεγάλοι» πελάτες

«Αν η εταιρεία σας συνεργάζεται με μεγαλύτερους πελάτες ή άλλες εταιρείες, θα πρέπει να προνοήσετε για την ασφάλιση της επιχείρησής σας. Οι “μεγάλοι” πελάτες μπορεί να ζητήσουν έγγραφα ασφάλισης οποιαδήποτε στιγμή και αν η επιχείρησή σας δεν μπορεί να τα παράσχει, αυτοί οι πελάτες αμφισβητούν την αξιοπιστία σας και την αξιοπιστία της εταιρείας σας». – Chris Chrisoff, MonsterInsights.

5. Αγορά εξοπλισμού

«Εάν στο εγγύς μέλλον αγοράσετε νέο εξοπλισμό για την επιχείρησή σας, είναι μια καλή στιγμή να εξετάσετε την ασφάλιση της επιχείρησής σας. Εάν βασιστείτε σε συγκεκριμένο εξοπλισμό για να διατηρήσετε την επιχείρησή σας σε καλή λειτουργία, τότε θα πρέπει να προστατεύσετε τις επενδύσεις σας. Αναζητήστε ασφάλιση ακινήτων, ασφάλιση κατάρρευσης εξοπλισμού ή εμπορική ασφάλιση αυτοκινήτων για την προστασία του εξοπλισμού σας» – John Turner, SeedProd LLC

6. Μπορεί η πολιτική ανάπτυξης να συμβαδίσει με την επιχείρηση;

«Θεωρώ την ασφάλιση ως μια επένδυση και όχι ως ανώφελη δαπάνη. Συνιστώ όλες οι εταιρείες – ακόμη και οι επιχειρήσεις στο σπίτι – να προβούν σε κάποιο είδος ασφάλισης. Η καλύτερη πολιτική  ανάπτυξης είναι αυτή που έχει μπορεί να μεγαλώνει με την επιχείρησή σας. Προσπαθήστε να αξιολογήσετε τυχόν προκλήσεις που ενδεχομένως να αντιμετωπίσει η αναπτυσσόμενη επιχείρησή σας και επιλέξετε το είδος  ασφάλισης που  ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας». – – Shu Saito, Godai Soaps

7. Οι ανάγκες προσλήψεων

«Η ασφάλιση των επιχειρήσεων βοηθά στην προσέλκυση και τη διατήρηση των εργαζομένων στην ομάδα σας. Έτσι, αν η επιχείρησή σας αναπτύσσεται και έχετε ανάγκη περισσότερων προσλήψεων, θα πρέπει να εξετάσετε την ασφάλιση. Οι ειδικευμένοι υπάλληλοι ψάχνουν για μια θέση που θα τους εξασφαλίσει πακέτα παροχών και καλό είναι να μην τους χάσετε από άλλη εταιρεία – Blair Williams, MemberPress

8. Ευθύνη

«Εάν είστε ιδιοκτήτης σε βιομηχανία που οι εργαζόμενοι εκτελούν χειρωνακτικές εργασίες, η ασφάλιση είναι ύψιστης σημασίας. Στον κλάδο βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης όπου ανήκω, εμείς αντιμετωπίζουμ διαφορετικά, λιγότερο εμφανή ρίσκα. Πρέπει να ξέρετε την επιχείρησή σας έτσι ώστε να γνωρίζετε τις ευθύνες σας, τις πιθανές απώλειες και με τον τρόπο αυτό να καταρτίζετε τη στρατηγική σας – Matthew Capala, Alphametic

9. Βιομηχανία – παραδείγματα

«Κάντε την έρευνά σας, έτσι ώστε να έχετε σαφή εικόνα για το εάν κάποιοι άλλοι έχουν ασφάλεια ή είχαν στο παρελθόν θέματα με τη δικαιοσύνη. Πρέπει ακόμη να σκεφτείτε τη μέγιστη ζημιά που μπορείτε ενδεχομένως να καλύψετε. Ένα προϊόν ή μια υπηρεσία που έχουν κατασκευαστεί ή χρησιμοποιηθεί λανθασμένα και μπορεί να οδηγήσουν σε θάνατο ή αναπηρία ενός ανθρώπου αποτελούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο. Ωστόσο ένα προϊόν ή μια υπηρεσία που οδηγούν σε μικρότερες απώλειες ενδεχομένως να μην είναι τόσο επικίνδυνα».

Πηγη πληροφοριων: www.insuranceworld.gr

© 2019, Labropoulos Insurance. All rights reserved.