Νέα & Ειδήσεις

Φιλτραρισμα

Ζήτημα εβδομάδων, αν όχι ημερών είναι η πραγματοποίηση της νέας σαρωτικής διασταύρωσης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων ΙΧ. Μετά το απίστευτο αλαλούμ και χάος που δημιουργήθηκε στην προηγούμενη διασταύρωση, γίνεται μεγάλη προσπάθεια μεταξύ των συναρμόδιων υπηρεσιών προκειμένου να επικαιροποιηθούν τα σχετικά αρχεία και από τη νέα διασταύρωση να μην προκύψει νέα σύγχυση και ταλαιπωρία των πολιτών.

Στην Ελλάδα, όπου η κοινωνική ασφάλιση είναι υποχρεωτική, καθολική και ευρεία, η ιδιωτική ασφάλιση υγείας είναι εθελοντική και λειτουργεί, κατά βάση, με σκοπό την κάλυψη ποιοτικά αναβαθμισμένων και εκσυγχρονισμένων υπηρεσιών φροντίδας της υγείας και την αποφυγή μακρών σειρών αναμονής για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Αυστηρά πρόστιμα και αφαίρεση για 6 μήνες διπλώματος οδηγού, άδειας κυκλοφορίας οχήματος και πινακίδων προβλέπει ο νόμος για τα ανασφάλιστα Ι.Χ. αλλά και επιστροφή των χαρτιών σε όσους καταβάλουν το πρόστιμο. Σύμφωνα με την τροπολογία του νόμου για τα ανασφάλιστα οχήματα που κατατέθηκε και ψηφίστηκε στη Βουλή προβλέπονται αυστηρές ποινές για τους παραβάτες, αλλά και ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους «μετανοούντες».

Περιορισμένο χρόνο έχουν όσοι δεν έχουν ασφαλίσει τα οχήματά τους για να γλιτώσουν τα πρόστιμα που προβλέπονται από το νόμο. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη ετοιμαστεί η σχετική απόφαση -την οποία υπογράφει ο Αναπληρωτής υπουργός, Τ. Αλεξιάδης– και αναμένεται το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ, προκειμένου να ακολουθήσουν όλες οι νόμιμες διαδικασίες για τους παραβάτες.

Όταν ένας επαγγελματίας, μια επιχείρηση ή ένας ιδιώτης είναι κάτοχος συμβολαίου αστικής ευθύνης τότε δηλώνει έμμεσα ότι είναι άνθρωπος (ή επιχείρηση) που δρα με υπευθυνότητα και ενδιαφέρεται για τον κοινωνικό του περίγυρο και τον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιείται.

Ένα μικρό «Γολγοθά» θα πρέπει να ανεβαίνουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ για να λαμβάνουν παραπεμπτικό για διαγνωστικές εξετάσεις όπως προβλέπει το επικαιροποιημένο μνημόνιο.